Odkud se bere vejce

egg-1364869_960_720

Žáci třetí třídy se pomocí pracovního listu „Profese 2012“ v předmětu praktické práce dozvěděli, odkud se bere vejce. Nejdříve jsme si povídali o vejcích a pomocí obrázků jsme si popsali celou cestu vajíčka od jeho vzniku až na náš talíř. Žáci byli šikovní a pěkně vyprávěli, hodně toho věděli sami. Jen jsme si navíc řekli, že vajíčko je nejen slepičí, ale i husí, kachní, křepelčí či obrovské pštrosí. Vyzkoušeli jsme si i malý test o potravinách.V hodině vaření jsme si pak uvařili čočku nakyselo s vejcem a domácím chlebem. Chleba nám upekla paní učitelka předem, jen nám průběžně ukazovala postup, práce to byla dlouhá. Než se upekl bochník chleba, trvalo to tři hodiny. Vajíčka jsme si uvařili natvrdo. Víme také, že jsme si mohli usmažit vajíčka na způsob, kterému se říká „volské oko“, ale my je máme radši vařená natvrdo. Moc nám chutnalo a vůbec nic na talířích nezůstalo.