Rybí pomazánka

100_4240_430_03

Nová učebna pro kuchařské a cukrářské práce, která vznikla v rámci projektu Profese 2012 v letošním školním roce, je takřka na roztrhání. Tentokrát v ní kuchtili žáci 6.A s p.uč. Zdražilovou rybí pomazánku.

Rybí pomazánka 

  • 1 ks menší cibule
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce pomazánkového mása
  • 1 konzerva sardinky ve vlastní šťávě
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce másla

Pracovní postup 

Rybičky i se šťávou rozmačkáme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vidličkou dobře promícháme. Přidáme hořčici, citronovou šťávu, máslo a pomazánkové máslo. Rybí pomazánku dobře spojíme.

Před podáváním necháme rybí pomazánku podle maminky chvilku odpočinout v ledničce a podáváme. Pomazánku už není třeba dosolovat nebo kořenit.

Rybí pomazánka podle maminky výborně chutná na celozrnném pečivu nebo čerstvém chlebu, hodí se i na jednohubky.

100_4240_430_03 100_4242_430