Máte rádi pudink? My ano. V pracovním listu z projektu „Profese 2012“ jsme se seznámili s postupem přípravy této pochoutky pro malé i velké. Už víme, že se pudinkový prášek vyrábí v různých příchutích. Někteří mají nejraději čokoládový, někteří jahodový nebo malinový. Maminky hodně používají vanilkový pudink, protože se z něj dají dělat krémy na zákusky a řezy. Viděli jsme i hrnec na vaření mléka, který se jmenuje mlékovar. Tento hrnec umí i pískat. Je to proto, že má dva pláště a mezi ně se nalévá voda. Když voda vaří, uniká pára, která při průchodu uzávěrem píská. To aby nám mléko z hrnce „neuteklo“ a nepřipálilo se. Všichni splnili svůj díl práce a společně jsme vše zvládli a na pudinku si nakonec pochutnali.

pudink na stole1 karla a mates vari1 suroviny na pudink1